Tudor Black Bay GMT Beoordeling
Naar inhoud

Artikel: Tudor Black Bay GMT Beoordeling

Tudor Black Bay GMT Beoordeling

Tudor Black Bay GMT Beoordeling

Er wordt al een aantal jaren gezegd dat Tudor het 'schild dat de kroon beschermt' is en toch was het op Baselworld 2018 tijd voor het schild om zich bij de kroon te voegen terwijl de broers aan een gedeelde reis in de tijd begonnen... GMT-tijd om precies te zijn! Zowel Rolex als Tudor lanceerden GMT-horloges in hun line-ups. Rolex onthulde eindelijk een GMT Master met een roestvrijstalen 'Pepsi'- lunette op een Jubilee-armband. De verschillende horlogeblogs en forums stonden bol van de speculaties over een Rolex GMT-Master, maar niemand had verwacht dat de Tudor Black Bay GMT zou komen... het was een schok. Dit was ook een belangrijke verschuiving, qua PR-lijn, van Tudor die hard heeft gewerkt om weg te breken uit de schaduw van Rolex. Is dit een teken van wat er komen gaat? De tijd zal het leren. Zoals altijd zijn we verheugd om de nieuwe BB GMT te kunnen testen en hier delen we onze review met jullie. Zeker weten dat de Tudor Black Bay GMT al een groot succes is voor Tudor.

Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Fijne horloges en stijl voor horlogeliefhebbers.

Flakes of Time

De Tudor Heritage Black is ongetwijfeld een van de grootste horologische hits van de afgelopen tijd. Gelanceerd in 2012 als de Black Bay Red, was het horloge een viering van de vintage Tudor Submariners en was het een geweldige combinatie van de Big Crown en Snowflake Subs. In eerste instantie waren de puristen onzeker over de tegenstelling van de twee verschillende huisstijlen, maar niemand kon de commerciële impact van het horloge betwisten dat een hele nieuwe generatie horlogekopers heeft geïntroduceerd in de wereld van Tudor. Er is nu een volledig assortiment Black Bays, waaronder duikhorloges in normaal formaat in rood, blauw, zwart en groen (de Harrods-editie). Oversize Brons en verkleinde BB58 (lees hier onze review). Black Bay Chronograaf? Check. PVD-gecoate Black Bay Dark en Black Bay Steel met gepolijste stalen lunette en datum? Natuurlijk. De tweekleurige BB Steel and Gold is ook een feit en vervolgens een overvloed aan verschillende maten vaste lunette Black Bays met blauwe of zwarte wijzerplaten. Dit is een serieuze familie die net nog groter is geworden met de GMT.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

GMTudor

Veel mensen hebben gezegd dat dit Tudor's eerste GMT-horloge is. Dat is eigenlijk niet zo, maar niet veel mensen zouden zich Tudor's laatste dual-timezone horloge herinneren, de Aeronaut. Toegegeven, het had geen 'Pepsi'-lunette maar een 1655-achtige vaste lunette met chrono-stijl drukkers die de 24-uurswijzer achteruit of vooruit sprongen. De Black Bay GMT neemt zijn stylingaanwijzingen van de meer traditionele Oyster-gekastte GMT met een coole lunette-insert in traditionele 'Pepsi'-kleuren. Waar de nieuwe Rolex GMT-Master een zeer levendige rode en blauwe keramische lunette heeft, zijn de tinten van Tudor veel gedempter en hebben ze bijna een rustieke verouderde uitstraling, die in het echt veel meer vintage-achtig is dan het eruitziet op de foto's. Als onderdeel van de Heritage-collectie heeft het horloge een aantal vintage vibes die we zullen uitpakken. De eerste indruk is echter wat een solide en goed gemaakt stuk dit is; maar dat verwachten we nu van Tudor. Het bekende Black Bay-ontwerp heeft nu een heel andere uitstraling nu er een rode en blauwe lunette-insert is en de frisse look zal dit een geweldig horloge maken voor de zomer.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.
Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

Details

Eén van de eerste en meest opvallende aspecten om op te merken is het profiel van de kast. Waar een behoorlijk aantal moderne horloges vierkante lugranden hebben, heeft de Black Bay GMT die prachtige facetten die we zo gewend zijn te zien op vintage Oysters. Deze foto vat voor mij het hele erfgoedaspect van dit horloge samen - het profiel van de kast met de rivet armband en dan de 'Pepsi' lunette. Dit zou een foto uit de jaren 1950 kunnen zijn!

Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Prachtige horloges en stijl voor horlogeliefhebbers.

Een van mijn favoriete details is de helemaal rode 24-uurswijzer. Een langlopend debat hierover, binnen de wereld van het verzamelen van vintage horloges, steekt minstens één keer per jaar de kop op. Welke horloges moeten deze hebben en hoe kun je een authentieke herkennen zijn een paar van de vragen die zijn besproken. Nou, we kunnen officieel zeggen dat de Black Bay GMT uit 2018 inderdaad een helemaal rode 24-uurswijzer heeft, in de vorm van een verkleinde sneeuwvlok-uurwijzer. Hij kan ook onafhankelijk worden ingesteld, via een spronguur mechanisme, zodat het horloge technisch gezien drie tijdzones kan monitoren.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

De productienormen bij Tudor zijn uitzonderlijk en de afdrukkwaliteit en afwerking op de wijzerplaat zijn fantastisch. De gesloten minuutring en tekst zijn rijk gedrukt in zilver en hebben bijna een driedimensionale kwaliteit die we zien op veel van de recente aanbiedingen van Tudor (zie onze Black Bay 58 review hier). De aangebrachte uurmarkeringen zijn de perfecte match bij de wijzers en het algehele effect is strak en stijlvol.

Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Prachtige horloges en stijl voor horlogeliefhebbers. Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Prachtige horloges en stijl voor horlogeliefhebbers.

Dit is een horloge zonder kroonbescherming en daarom is het passend dat het een geribbelde lunette heeft. Voor het eerst gezien op de Submariner-geïnspireerde Black Bays, is de geribbelde lunette een knipoog naar de 7924 en 7922 Big Crown Subs uit de jaren 50. De GMT-Master referentie 6542 van Rolex uit de jaren 1950 was een horloge zonder kroonbescherming dat ook dit type lunette had en het is een leuke touch op de Black Bay GMT.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers. Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

Opties

Staal of stof - dat waren de opties voor ons met onze GMT. Beide opties zijn op hun eigen manier cool. De stalen armband is van klinknagelconstructie, een praktijk die eerder in de jaren 1970 door de merken van Wilsdorf werd achtergelaten, maar recentelijk opnieuw is ingevoerd door Tudor. Ze voegen in grote mate toe aan de vintage vibe, maar dienen ook een doel door van zeer sterke productiekwaliteit te zijn.

Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Prachtige horloges en stijl voor horlogeliefhebbers.
Tudor Black Bay GMT review bij Bulang and Sons. Prachtige horloges en stijl voor horlogeliefhebbers.

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

De andere optie is de jacquard geweven stoffen band. Deze banden zijn geïnspireerd op de militaire banden die werden gebruikt door de Franse marine, die een belangrijke speler was in de ontwikkeling van Tudor-horloges voor gereedschap. Dit horloge is gekoppeld aan een stealth-zwarte band met enkele rode streep, die perfect past bij het rood in de bezel. Deze banden zijn echt van ongeëvenaarde kwaliteit, met een volledig verstelbare sluiting met lussen; beide zijn prachtig afgewerkt met afschuiningen die het profiel van de kast complementeren. Het draait allemaal om de details!

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers. Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers. Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers. Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

Direct succes

We twijfelen er niet aan dat dit weer een groot succes zal worden voor Tudor. De vraag naar deze horloges overtreft nu al ruimschoots het aanbod van geautoriseerde dealers. Zouden we een beperking van het aanbod kunnen zien, net zoals Rolex het aanbod van stalen sporthorloges beperkt? Zoals we eerder al zeiden, de tijd zal het zeker uitwijzen.
In de competitie met andere merken en prijsklassen slaagde Tudor erin een ander iconisch uurwerk te lanceren, dat misschien wel het meest aantrekkelijk is voor een breed horloge-liefhebbend publiek, aangetrokken door de iconische GMT-look met een Tudor-twist.

Bulang Stijl

We moesten gewoon proberen deze nieuwe Black Bay op een paar van onze eigen banden. Of het nu een gespsluiting of een NATO-stijl is, het is een horloge dat er geweldig uitziet in Bulang-stijl.


The Tudor GMT on our Bulang and Sons 22 mm Diablo Strap, you can find here

Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.
Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers. Tudor Black Bay GMT review at Bulang and Sons. Fine watches and style for watch lovers.

Wow, we hielden van deze look... De Tudor GMT op onze Bulang and Sons 22 mm Caramel Nato Strap, je kunt deze hier vinden

 

Read more

De 1968 Mexico Olympics Omega Speedmaster
Category_Watch Passion

De 1968 Mexico Olympics Omega Speedmaster

Omega heeft een lange en roemrijke samenwerking met de Olympische Spelen. Na het eerste jaar van het merk als officiële tijdspartner in 1932, heeft Omega deze eer 28 keer vervuld. Veel van de techn...

Meer informatie
Conversation Time - Andrew H
In the Spotlight - Cool Customers

Gesprekstijd - Andrew H en zijn liefde voor Pulsatie

Bulang and Sons is opgericht door Bernhard als een viering van het verzamelen en genieten van vintage horloges en de scene die hen omringt. De visie was om gelijkgestemde verzamelaars samen te bren...

Meer informatie

Column title

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Column title

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Column title

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.